Recepti za desetku: VOĆNA TORTA S PIŠKOTAMA: Fini desert bez kuhanja i pečenja

VOĆNA TORTA S PIŠKOTAMA: Fini desert bez kuhanja i pečenja

Ovu finu voćnu tortu sa piškotama možete pripremiti praktično za tren, bez kuhanja i pečenja. Zato je ovaj recept odličan za vruće ljetne dane. Naravno, to ne znači da ovaj fini voćni desert ne možete pripremiti u bilo koje doba godine, koristeći zamrznuto bobičasto voće.

Sastojci:
● 400 g keksa piškota
● 500 g maline i kupina
● 300 ml mlijeka
● 200 ml slatkog vrhnja za šlag
● 4 čvrsta jogurta
● 150 g šećera u prahu
● 2 vanilin šećera
● 2 vrećice želatine
● limunova korica

Priprema:
1. Okrugli kalup za tortu (promjera 26 cm) lagano namažite puterom.
2. Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeku u koje, po želji, možete dodati par kapi arome ruma. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
3. Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
4. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno umiješajte želatinu u pripremljenu kremu.
5. Po kremi posložite red malina i kupina pa po njima namočene piškote.
6. Rasporedite preostalu kremu i na kraju voće. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
7. Prije posluživanja uklonite kalup i narežite tortu. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem.

Savjet: Tortu možete preliti i preljevom za torte. Umjesto malina i kupina, možete koristiti i jagode ili neko drugo voće po želji.

Izvor: dobrakuhinja.com

Nema komentara:

Objavi komentar