Recepti za desetku: FERRERO ROCHER ROL BAKLAVA – OVO JOŠ NISTE PROBALE

FERRERO ROCHER ROL BAKLAVA – OVO JOŠ NISTE PROBALE

SASTOJCI

500 g kora za baklavu

Premaz

100 g tamne cokolade
100 g tamne Lino lade ili Nutelle
100 g maslaca
100 ml ulja

Nadjev

300 g preprzenih i nasjeckanih ljesnjaka
150 g biskvitnih mrvica
2 zlice Lino lade nougat – tamne ili Nutelle
mlijeka po potrebi

Agda

800 ml vode
500 g secera
2 Vanilin šećer Dolcela

I jos

3 zlice otpoljenog maslaca

PRIPREMA:


Najprije napravi premaz tako sto ces sve sastojke otopiti na laganoj vatri dok ne dobijes sjajnu i ujednacenu masu. Ostavi sa strane da se prohladi dok ne napravis nadjev.
U posudu za mijesanje stavi nasjeckane i preprzene ljesnjake , dodaj im samljevene biskvitne mrvice, Nutellu i malo mlijeka , tek toliko da lagano navlazi mrvice i ljesnjake.
Najbolje je da sve dobro izmijesas vrscima prstiju , tako ces najbolje umijesati Nutellu u ostale sastojke.
Ostavi sa strane do upotrebe. Na ravnu plohu polozi jednu koru i na nju stavi par zlica premaza, pa uz pomoc kuhinjsko kista premazi preko cijele kore.
Ravnomjerno uz rub kore poslozi nekoliko zlica nadjeva , pa urolaj koru kao strudlu i to sto mozes cvrsce.
Urolane strudlice poslazi u premazan dublji pleh i ostrim nozem narezi ih na 6-7 cm duge tubice.
Cijelu povrsinu baklave premazi sa 3 zlice otopljenog maslaca.
Stavi baklavu peci u zagrijanu pecnicu na 150 stupnjeva oko 40 min .U medjuvremenu skuhaj agdu tako sto ces staviti kuhati vodu, secer i vaniliju , pa kada uskuha nastavi kuhati jos 10 min.
Ostavi na toplom do upotrebe .  Ispecenu baklavu prelij sa skuhanom agdom.
Mozda ce vam se ciniti da je previse tekucine , ali ne brini sve ce to baklava upiti.
Nakon sto baklava upije svu tekucinu i nakon sto se ohladi prekrij je folijom i ostavi u hladnjak da se dobro rashladi najbolje preko noci.
Sutradan serviraj baklavu sa salicom dobre turske kave .

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar