Neke cure su me pitale da napisem mamin recept uz njenu odlicnu a jednostavnu spremljenu piletinu, pa evo ga ..
SASTOJCI:
cca 1/2 kg piletine (batak, zabatak, bijelo… )
vegeta, sol, biber, crvena slatka paprika
malo brasna
PRIPREMA
Navegetiti i malo nauljiti piletinu i najbolje je preko noci ostaviti u frizideru.Uvaljati svaki komad piletine u brasno koje ste pomijesali s crvenom slatkom paprikom s jedne idruge strane i staviti u nauljenu tepsiju u koju ste dodali malo vode, najbolje odmah umijesati malobrasna s vodom i crvenom paprikom i umijestati to u ulje s vodom, al to i ne morate,jedino ako vam se umak pri pecenju ne ucini gustim onako kako volite.
Mozete meso prekriti i folijom da se fino upari i omeksa ali ako zurite ne morate ?Te to staviti da se pece. Peci na 200 stupnjeva nekih 25 min, al to sve ovisi o vasoj pecnici, pa si prilagodite!Jednostavno, brzo i jako ukusno!Servirano s pire krumpirom i keljom papucarom, super kombinacija ?
Napomena:
Mozete nasjeckati i povrca po zelji jedan red na dno tepsije i drugi kad sve poslazete, povrce po volji, kakvo volite ?
Ja najcesce stavim papriku i luk, nekad i paradajz!
Posluživanje
Mozete staviti i vecu kolicinu mesa, ja sam stavila onako od prilike, recept je koji se lako prilagodjava ?Uz ovo ide super pire krompir koji se pospe saftom od pecenja ?
Izvor: torteikolacici.com
Nema komentara:
Objavi komentar