Sastojci:
Tijesto
– 1 kg brašna za dizana tijesta
– 1 kom svježi kvasac
– 1 žlica velika ravno soli
– 5 dcl mlijeka i još dodati po potrebi
– 1 dcl ulja
Fil
– 50 dkg sira svježeg
– 12,5 dkg margarina otopiti
– 1žlica ravno soli
Premaz
– 1 kom kiselo vrhnje od 2 dcl
– 2 kom jaja
Priprema:
Zamijesi tijesto, ostavi 20 minuta da se diže, razvaljaj po mogučnosti u pravokutnik i premaži sa pola fila, preklopi i stavi drugu polovicu fila, ponovo preklopi i razvaljaj na 1 cm debljine.
Reži po dužini na štapiće, ufrći ih i stavi u tepsiju.
Poslaži ih u namazanu tepsiju ili na peki papir i pusti još malo da se dignu. Odozgo ih
Premaži sa:
Odvoji od fila 3 žlice smjese dodaj 1 kiselo vrhnje, 2 cijela jaja i malo soli.
Stavi ih peći na 180 C 30-4o minuta.
Dobar tek !
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar