SASTOJCI:
petit beurre keks (za dno posude u kojoj ćete slagati kolač),
1l mleka,
12 kašika gustina,
8 kašika šećera,
200g margarina ili putera,
300g čokolade za kuvanje,
pola litre slatke pavlake.
PRIPREMA:
Od litre mleka odvojiti 200ml i pomešati ga sa 12 kašika gustina.
Ostatak mleka staviti da se kuva sa 8 kašika šećera.
Kada provri umešati mleko sa gustinom i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi pa ga hladnog mikserom sjediniti sa umućenim margarinom.
Na dno tepsije, kalupa ili vatrostalne činije poređati keks koji je prethodno umakan u mlako mleko.
Preko keksa premazati beli fil.
Slatku pavlaku i čokoladu izlomljenu na kockice staviti na šporet da se zagreju.
Kada se čokolada rastopi skloniti sa šporeta i preliti preko belog fila.
Po želji po čokoladnom filu možete posuti seckane orahe ili lešnike…
Ostaviti kolač u frižider da se stegne nekoliko sati, iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!
IZVOR: milicinakuhinja
Nema komentara:
Objavi komentar