Volite li kruh toliko da ga želite učiniti glavnim jelom, svakako probajte ovu “konkretnu”, suhim mesom, sirom i jajima oplemenjenu roladu.
Posebno ga preporučujemo u proljeće, kad ga možemo poslužiti uz hren i mladi luk…
SASTOJCI:
8 osoba
Za tijesto:
500 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 svježi kvasac
1 žličica šećera
1 žličica soli
300-330 ml tople vode
Za nadjev:
100 g Dimljene rolane šunke po izboru
100 g narezane suhovine
100 g naribanog sira edamera
4 kuhana jaja
PROČITAJTE:
Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto.
Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.
Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite suhovinu, šunku i sir.
Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.
Kruh stavite u nauljeni kalup (vel. 30×11 cm) i pustite da se diže 20 minuta.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.
Posluživanje
Kruh poslužite uz mladi luk i hren.
Savjet
Ovaj kruh obvezno poslužite topao.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar