Recepti za desetku: SOČNI KRUH

SOČNI KRUH

Volite li kruh toliko da ga želite učiniti glavnim jelom, svakako probajte ovu “konkretnu”, suhim mesom, sirom i jajima oplemenjenu roladu.
Posebno ga preporučujemo u proljeće, kad ga možemo poslužiti uz hren i mladi luk…

SASTOJCI:

 8 osoba

Za tijesto:

    500 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1 svježi kvasac
    1 žličica šećera
    1 žličica soli
    300-330 ml tople vode

Za nadjev:

    100 g Dimljene rolane šunke po izboru
    100 g narezane suhovine
    100 g naribanog sira edamera
    4 kuhana jaja

PROČITAJTE:

Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.

Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto.

Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.

Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite suhovinu, šunku i sir.

Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.

Kruh stavite u nauljeni kalup (vel. 30×11 cm) i pustite da se diže 20 minuta.

Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.
Posluživanje

Kruh poslužite uz mladi luk i hren.
Savjet

Ovaj kruh obvezno poslužite topao.

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar