Recepti za desetku: ZAPEČENI PUNJENI KROMPIR IZ RERNE: DELIKATES KOJI ĆE ZADOVOLJITI PRAVE GURMANE! (RECEPT)

ZAPEČENI PUNJENI KROMPIR IZ RERNE: DELIKATES KOJI ĆE ZADOVOLJITI PRAVE GURMANE! (RECEPT)

Ovako spremljen krompir možete jesti svakog dana i neće vam dosaditi.

Izuzetno jednostavno, ali i jako ukusno jelo koje ćete obožavati. Osim kao prilog, krompir se može poslužiti kao ukusan ručak ili večera ako se pripremi na pravi način.
A jedan od takvih načina je zapečeni punjeni krompir u rerni, magičan obrok u kojem će uživati sva čula.

SASTOJCI:

3 veća krompira,
200 g roštiljske kobasice,
100 g suve slanine,
200 g mlevenog mesa,
1 praziluk,
1 crvena paprika,
so, biber, začini,
1 kašika kisele pavlake,
1 kašika majoneza,
malo senfa,
2 čena belog luka,
rendani kačkavalj, ulje.

PRIPREMA:

Na malo ulja propržiti suvu slaninu seckanu, i sečenu na krugove kobasicu, dodati mleveno meso, i praziluk kao i zelenu papriku.
Sve to dinstati dok tečnost ne ispari. Zatim dodati so, biber, začin i 1 čen belog luka.
Pavlaku, kačkavalj, majonez senf i jedan čen belog luka dobro izmešati. Krompir možete malo obariti sa ljuskom jedno deset minuta da lakše možete da ga izdubite a i kraće će se peći.
Puniti ga nadevom koji smo izdinstali. Možete odozgo malo staviti rendanog kačkavalja.
Staviti krompir u rernu na 200 stepeni oko 40 minuta, zatim ga izvaditi i premazati kašikom mešavine pavlake majoneza, senfa i rendanog kačkavalja, i vratiti ponovo u rernu da lepo porumeni.
Ovako pečen krompir je fantastičan zaista pravi delikates.
Prijatno!

https://youtu.be/wBgD1pwgrNE

Autor: Bakina kuhinja

Nema komentara:

Objavi komentar