Sastojci
250 gr. margarina ili putera
800 gr. brasna
1 zlica soli
1 zlicica secera
100 ml. ulje
1 kom. svezi kvasac
500 ml. mlake vode
jos:
400 gr. tvrdog sira
3 kom. jaja
po ukusu susam
Priprema
1.U malo mlake vode,stvaite kvasac,secer i malo brasna.Promesajte te ostavite sa strane da sa kvasac nadodze.Margarin ili puter,sta god da koristite otopite te ostavite sa strane do upotrebe.
2.Za to vreme,u posudu u kojoj ce te mesiti,prosijte brasno.Dodajte sol.Promesajte,pa dodajte ulje.Na kraju dodajte nadosli kvasac,pa dodavajuci si mlake vode,zamesite meko i glatko testo koje se nelepi za ruke.
3.Kidajte testo i oblikujte 10 loptica.Sad sa valjkom rastanjite testo u krug velicine manjeg tanira.Povrsinu premazati sa otopljenim i prohladzenim puterom ili margarinom.I tako redzajte testo jedna na drugu 5 kom.Zadnju petu koru nepodmazivati.
4.Ponovite postupak jos jednom sa ostalim testom.Ostavite testo nekih 15 minuta da odmori.Za to vreme u posudu izgnjeciti sir i dodajte jaja.Izmesajte sve da se lepo poveze.
5.Okrugli pleh,onaj najveci sto imate,podmazati uljem.Uzeti jednu koru,pa sa valjkom istanjiti testo koliko vam je pleh.Prebacite testo u pleh te ga popriskati sa malo otopljenim puterom.
6.Odozgo nanesite mesavinu sira i jaja.Sad i ono drugo testo rastanjiti koliko vam je pleh,pa i njega prebacite povrh sira.
7.Sad sa ostim nozem,iscite testo na trake-lente kao sto vidite na slici.Sa rukama pocnite okretati testo,tako da dobijete spiralice.Uradite tako sa svakom trakicom.Na kraju premazati povrsinu sa ostatkom putera i po zelji mozete posuti susamom.
8.Stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok porumeni po povrsini.Kod mene vreme pecenja je trajalo 35 minuta.Vi oderdite sami,jer svaka pecnica nepece isto.
9.Ostavite neka se pita prohladi,potom secite na kocke te poslzuite.Umesto sira mozete staviti spanaca,praziluka….masti na volji.
10.Prijatno!
Izvor: istinito.net
Nema komentara:
Objavi komentar