Recepti za desetku: SOČAN POSNI ROLAT SA SPANAĆEM: PREDJELO KOJE ĆETE PRAVITI I KAD SE NE POSTI

SOČAN POSNI ROLAT SA SPANAĆEM: PREDJELO KOJE ĆETE PRAVITI I KAD SE NE POSTI

Spoj ukusne, mekane kore i kremastog fila…

Rolati se lako prave i veoma lepo izgledaju na svečanim trpezama. Zanimljiva stvar kod posnih rolata je što su dosta laganiji (nema jaja, mleka i sl.), brže se prave, a jako su ukusni, piše Cooking.rs.
Danas vam predstavljamo sočan posni rolat sa spanaćem i tunjevinom!

Sastojci za koru:

 150 g brašna,
1 kašičica soli,
1 kašičica praška za pecivo,
200 g spanaća,
200 ml kisele vode,
2 kašike ulja.



Sastojci za fil:

1 konzerva tunjevine,
100 g posnog majoneza,
malo origana po ukusu.

Priprema:

Skuvajte spanać 15-ak minuta u slanoj vodi, oscedite i ostavite da se ohladi, pa krenite da pripremate koru.
Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. U veću činiju sipajte brašno, dodajte kašičicu soli i kašičicu praška za pecivo, pa promešajte.
Dodajte spanać, sjedinite, pa postepeno dodajte 200 ml kisele vode. Na kraju dodajte i 2 kašike ulja, promešajte pa smesu izlijte u veći pleh podmazan i obložen pek papirom.
Lepo rasporedite smesu svuda po papiru i stavite da se peče 10 minuta. Kora je tanka, pa je brzo gotovo. Koru sa papirom uvijte u rolat i umotajte u vlažnu krpu. Odložite da se hladi, a za to vreme pripremite fil.
Tunjevinu ocedite od viška ulja, pa je lepo izmešajte sa posnim majonezom i malo origana. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite fil, pazeći da ne idete do ivice, kako fil ne bi curio. Ponovo urolajte u vlažnu krpu i stavite u frižider bar na tri sata, da se sastojci lepo povežu.
Ohlađen rolat secite na kolutove i služite.

Prijatno!

Izvor: CooKing.rs

Nema komentara:

Objavi komentar