Recepti za desetku: TORTA SA KUGLICAMA – NEODOLJIVA

TORTA SA KUGLICAMA – NEODOLJIVA

Sastojci 20 osoba

za kore 2x :

7 kom belance
7 kasika secer
10 kasika mleveni orasi
3 ravne kasike brasno
2 kasike kakao
2 kasike ulje
1/2 kasicice prasak za pecivo

za kuglice-valjke

300gr mleveni plazma keks
250gr mleveni orasi
100gr cokolade za kuvanje
2 kasike kakao
150gr margarin
150gr secer u prahu
100ml djus ili dr.gusti sok

Fil od zumanaca i cokolade :

10 zumanaca
200gr secera u prahu
200gr mlecne cokolade kvalitetnije
200gr puter

Zuti fil :


500+100ml mleko
4 zumanca
200gr secer
5 na vrh pune kasike brasno
3pak vanilin secer
150gr puter
2pak slag krem od vanile za dekoraciju
1pak slag krem od cokolade za dekoraciju

PRIPREMA:


Spremamo 2 kore na isti nacin u plehu 22x38cm : Umutimo belanca sa secerom u cvrsti sam a zatim dodajemo ulje i suhe sastojke i mesamo kasikom da se lepo sjedini.
Pleh je oblozen pek papirom. Pecemo u zagrejanoj rerni na 180c oko 10min. Pecene kore stavimo na cistu kuhinjsku krpu i sklonimo sa strane.
Kuglice u ovom slucaju valjci : U dublji sud sjedinimo mleveni plazma keks i mlevene orahe i zalijemo djusom od narandze.U drugu posudu umutimo puter i secer u prahu, dodamo otoplenu pa rashladjenu cokoladu, kakao a zatim dodajemo orahe i plazmu i mesimo rukom dok se smesa ujedini{da moze da se oblikuje }
Podelimo smesu na 9 delova i oblikujemo valjake sa duzinom kora{kod mene38cm}poredjamo valjke na tacnu i stavimo na hladno.
fil od zumanaca sa cokoladom: Umutimo zumanca sa secerom u prahu i kuvamo na pari uz neprekidno mesanje,kad se zagusti dodamo izlomljenu cokoladu i mesamo.Hladan krem sjedinimo sa umucenim puterom.
Zuti fil : Na vatri stavimo mleko da se kuva,u posudi sa strane umutimo zumanca sa secerom,dodamo brasno,vanilin secer i 100ml mleka,sipamo u vrelo mleko i kuvamo krem.Hladni krem sjedinimo sa umucenim puterom.

Slaganje torte:

Na tacnu stavimo prvu koru,nanosimo fil od zumanaca sa cokoladom {odvojimo 2-3 kasike za premazivanje stranice} preko fila poredjamo valjke jedan do drugog a zatim nanosimo zuti fil pazeci da se potpuni prostor izmedju valjka.
Od ovog fila takodje odvojimo 3 kasike za premazivanje povrsinu torte. Mozete je obloziti fondanom a ja sam je dekorisama slag kremom od vanile i cokolade .

Napomena:

Ako imate veci pleh od rerne[40×30] mozete ispeci jednu koru{kolicina za obe} pa pecenu koru secete na dva dela. Sto se tice valjka po zelji mogu biti 10 tanjih ili 8 debljih – kako god necete pogresiti a valjke najlakse se formiraju na radni sto tako sto spajate 2-3 kraca dela.
Slaganje nisam slikala zato sto vec imam postavljeno takav recept.
parce torte

Posluživanje

Uz kaficu i hladnu vodicu ! Dobar apetit !!!!!!

https://receptizasve.com/

Nema komentara:

Objavi komentar