Recepti za desetku: Pavlova torta

Pavlova torta



Pavlova je poznata širom svijeta, lako ju je pripremiti i vrlo ukusan je desert. Meringue biskvit sam po sebi već je dostatan samostalan desert, a uz dodatak voća postaje pravi spektakl!

SASTOJCI:

    Za 1 koru:
    4 bjelanjaka
    140 g šećera
    90 šećera u prahu
    1 žličica Gussnela Dolcela
    1 žlica jabučnog octa
    250 g svježeg šumskog voća (kupine, maline, borovnice, jagode)
    200 ml Šlaga 5+ Dolcela
    150 g čvrstog jogurta
    1 žličica ekstrakta vanilije

PRIPREMA:

    Pećnicu zagrijte na 140 °C. Na pleh za pečenje stavite masni papir za pečenje. Na papir stavite naopačke okrenuti tanjur i okružite olovkom tako da dobijete kružnicu unutar koje ćete nanijeti smjesu od bjelanjaka. Područje kružnice lagano premažite maslacem.
    U staklenoj posudi mikserom istucite bjelanjke s običnim šećerom, zatim postepeno dodajte šećer u prahu, Gussnel i ocat te miksajte još par minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Zagladite ju tako da ostavite dojam valova.
    Smjesu stavite peći u pećnicu na 60 minuta. Nakon 60 minuta pečenja otvorite pećnicu i ostavite smjesu još desetak minuta da miruje u pećnici nakon čega ju izvadite i pustite da se ohladi. Postupak ponoviti dva puta da se dobiju tri kore.
    Istucite pjenjačom šlag 5+ , dodajte čvrsti jogurt i ekstrakt vanilije. Tako dobivenu smjesu nanesite na tortu i na nju posložite šumsko voće.

Posluživanje

Pavlovu poslužite na veliki ravni tanjur ili podlogu za rezanje torti i kolača.

Savjet

Svježe šumsko voće je stvar izbora. Ako volite jagode, koristite samo njih.

Mala tajna

Tostirani bademi listića Dolcela dodajte po izboru i efektno završite Pavlovu na način da ih pospete po vrhu.
Napomena

Pavlova može biti i uzbudljivija i šarenija ako koristite zamrznuto šumsko voće pa napravite umak i tako dobijete efekt prelijevanja preko torte.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar