SASTOJCI:
-750 gr smrznutih visanja
-300 gr putera sobne temperature
-1 vanilin secer
-300 gr secera
-6 jaja
-300 gr brasna
-3 kasicice praska za pecivo
-4 kasike kakaa
-3 kasike mlijeka
-3 kasike kokosa
-3 kasike mlijeka
Glazura
-150 ml slatkog vrhnja
-150 gr crne cokolade
-1/2 kasike kokosovog ulja
-proprzeni kokos
PRIPREMA:
Visnje staviti da se odmrznu i ostaviti da se dobro ocijede. Rernu zagrijati na 175°,kalup za kuglogf premazati puterom i posuti brasnom.
U zdjelu staviti omeksan puter,vanilin secer i secer i mikserom mutiti 5-7 minuta da se dobije kremasta smjesa.Dodavati jedno po jedno jaje i poslije svakog fino umutiti mikserom.
Dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i kratko umutiti samo da se sve sjedini.Smjesu podijeliti na 2 dijela.
U jedan dio umijesati kakao i 3 kasike mlijeka,u drugi kokos i mlijeko.
Na dno kalupa staviti pola bijele smjese,preko pola crne i onda pola visanja, zatim ponovo bijelu smjesu, pa crnu i na kraju ostatak visanja (malo ih utisnuti prstom u tijesto).
Peci 55-60 min (provjeriti cackalicom da li je peceno,po potrebi produziti pecenje). Pecen kuglof izvaditi iz rerne, ostaviti kratko da se prohladi pa ga iizvaditi iz kalupa na zicu za hladjenje i ostaviti da se potpuno ohladi.
U serpicu staviti vrhnje i kokosovo ulje,zagrijati pa maknuti sa ringle i dodati nasjeckanu cokoladu. Ostaviti 5 minuta da stoji pa promijesati da se dobije fina, sjajna smjesa.
Ispod zice za hladjenje staviti komad papira za pecenje, kuglof preliti glazurom i posuti kokosom proprzenim na suhoj tavi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar