SASTOJCI:
Biskvit:
3 x 1 jaje
3 x 30 g brašna
3 x 30 g kristal šećera
3 x pola supene kašike vode
3 x pola supene kašike ulja
3 x pola kafene kašike praška za pecivo
Krema:
2 jaje
100 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
200 g putera ili margarina
Čokoladni preliv:
2 dcl mleka
200 g čokolade za kuvanje
100 g šećera
100 g margarina ili putera
i
200 g rendanog kokosa
PRIPREMA:
Kore:
Ispečemo tri tanke kore. Veličina tepsije 32 x 22.
Krema:
Stavimo iznad pare zdelu sa jajima i šećerom, mešamo dok se ne zgusne malo, zatim ulijemo i prethodno otopljenu čokoladu. Skinemo sa vatre i ostavimo da se krema ohladi zatim umiksamo margarin ili puter.
Stavimo u frižider da se krema malkice stegne. Kremu podelimo na tri dela.
Krajeve biskvita izravnamo odn.odsečemo nožem. Namažemo kremu ravnomerno.
Ravnomerno isečemo na šest delova i svaki deo urolamo u rolat. Stavimo u frižider da se stegnu.
Umakamo u kremu od čokolade pa ih valjamo u rendani kokos. Stavimo ih nazad u frižider da se stegnu.
Izvor: zlatnirecepti
Nema komentara:
Objavi komentar