Recepti za desetku: Turski rafaelo

Turski rafaelo

Zovu ga keskul, a vole zato što se brzo napravi, još brže pojede, a ukusom podseća na rafaelo kuglice.

Sastojci:
      5 dl hladnog mleka
    40 g kokosa + malo za ukrašavanje
    60 g brašna
    80 g šećera
    1 kesica vanilin šećera
    1 kašika maslaca
    malo neslanih pistaća i pečenih lešnika za ukrašavanje

1. U malo veću šerpu stavite hladno mleko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano dodajte brašno i sve dobro umutite žicom. Stavite na šporet da provri i neprestano mešajte.

2. Kad provri, dodajte maslac i mešajte da se istopi, sklonite sa vatre i sipajte u posudice (dovoljne su posude zapremine oko 150 ml).

3. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekoliko sati u frižideru.Ohlađeno pospite sitno seckanim neslanim pistaćima ili pečenim lešnicima i sa malo kokosa.

Izvor: zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar