Kolači sa makom imaju poseban ukus, mnogi od njih nas podsećaju na stare, bakine poslastice.
Sastojci: Količina:
•jaja 9
•secer 23 kasika
•brasno 7 kasika
•ulje 2 kasike
•nemleveni mak 10 kasika
•mleko 7 dcl
•puding vanila 3 kesice
•margarin 125 gr
•crna cokolada za kuvanje 50 gr
Uputstvo za pripremu:
Bela kora: uzeti 3 jaja, pa razdvojiti zumanca od belanaca. Dobro umutiti 3 belanca sa 3 kasike secera, a zatim dodati 2 kasike ulja i 3 kasike brasna. Sve izmesati. Istresti u pleh oblozen pek papirom.Ispeći belu koru.
Kore sa makom: Uzeti 3 jaja. Odvojiti zumanca od belanca. Ulupati belanca sa 5 kasika secera, zatim umesati 5 kasika maka i 2 kasike brasna. Sve sjediniti, istresti u pleh oblozen pek papitom i peci na 200 stepeni. Peci 2 ovakve kore.
Fil: Umutiti 6 zumanaca sa 10 kasika secera i pudingom u 2 dcl mleka. Preostalo mleko staviti da provri. U kljucalo mleko sipati prethodnu smesu i kuvati neprestano mesajuci dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U hladno dodati margarin.
Filovanje: kora sa makom, fil, bela kora, fil, kora sa makom, fil, narendana cokolada
https://receptizasve.com/
Nema komentara:
Objavi komentar