Pizza dzepovi
Sastojci za tijesto:
500 g brašna
250 ml toplog mlijeka
50 ml ulja
1 vrećica kvasca
malo soli
Za nadjev:
po želji parizer, suho meso, sir, kečap, origano
Priprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto zamijesiti tijesto srednje mekoće. Ostaviti 45 minuta, da odmori! Parizer, suho meso i sir narezati na kockice! Tijesto podijeliti na 4 loptice. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati lopticu.
Premazati kečapom, posuti origanom, pa na jedan kraj staviti kockice parizera, suhog mesa i sira. Preklopiti i pritisnuti krajeve!
U tavi zagrijati ulje, pa spustiti pizza “džepove”. Pržiti sa obje strane, dok ne porumene. Pržene staviti na papir, da se ocijede od suvišne masnoće! Poslužiti sa kečapom.
Izvor: tortekolaci.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar