Češnjak i čili piletini će dati posebnu aromu i okus, a slasna marinada će svaki komadić piletine pretvoriti u pravu poslasticu. Ovaj jednostavan i brzi ručak će vam ostaviti puno slobodnog vremena
SASTOJCI:
800 g pilećih krilca,
2 žlice ulja,
sol,
papar,
žlica sitno sjeckanog peršina,
2 češnja češnjaka,
žlica kečapa,
1/2 žličice mljevenog čilija,
žličica mljevene crvene paprike,
1/2 žličice mljevenog ružmarina,
jaje,
malo brašna,
1/2 dl vode,
ulje za prženje
PRIPREMA:
Korak 1:
Svako krilce narežite na pregibima na tri komada.
Posolite, poparite i stavite u posudu.
Prelijte uljem, dodajte peršin, zgnječeni češnjak, kečap, čili i papriku.
Promiješajte kako bi se sve meso obložilo marinadom.
Korak 2:
Ostavite ga u hladnjaku i povremeno izmiješajte komade mesa.
U međuvremenu razmutite jaje, malo brašna i vode, te napravite rjeđe tijesto.
Izvadite piletinu iz marinade i dobro ocijedite svaki komad krilca.
Korak 3:
Umočite u tijesto i spuštajte na zagrijano ulje.
Pržite prvih pola minute dok se ne uhvati korica na jačoj vatri, s jedne i druge strane, pa smanjite vatru i pecite oko 20 minuta, dok ne porumene.
Izvor: 24sata.hr
Nema komentara:
Objavi komentar