Sastojci:
Za puding
1 litar mlijeka
2 kašike kakao
1,5 mala šoljica od kafe gustina
1 mala šoljica od kafe brašna
1 čaša šecera
1 vanilin šecer
50 grama margarina
Kokos
1 caša mlijeka
2 šlag pjene
Način pripreme:
Zagrijati 1 litar mlijeka, a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, gustin i šecer.
Kada puding provrije skolunut sa vatre i dodati vanilin šecer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom.
Ostaviti u frižider 30 minuta.
Šlag pjenu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolac iz frižidera premazati šlag pjenom.
Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polako urolati.
Napomena
Lagani desert koji uspije skoro svakom.
izvor: tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar