Za koru:
6 jaja
180 g šećera
90 g gustina
90 g brašna
1 kašičica narendane kore narandže
Za fil:
1 l mleka
1 puding ukusa čokolade
8 punih kašika brašna
5 kašika šećera
50 g rendane čokolade
50 g čokolade
250 g margarina
100 g prah šećera
Priprema:
Umutiti penasto jaja uz postepeno dodavanje šećera pa dodati kroz sito mešavinu brašna i gustina mešajući lagano kašikom.
Dodati koru pomorandže. Izliti u kalup sa pek papirom i ispeći na 180 stepeni 20-25 minuta.
Ohlađenu torticu prerezati na 3 jednaka dela.
U 1l mleka skuvati mešavinu pudinga, brašna i šećera. Dodati čokoladu i sjediniti.
Umutiti margarin sa prah šećerom i dodavati fil od čokolade. Umutiti penasto.
Dodati čokoladu rendanu i izmešati. Filovati tortu i ukrasiti šlagom.
Izvor: kulinarskikutak.info
Nema komentara:
Objavi komentar