SASTOJCI:
Testo: 5 jaja, 125 g šećera, 125 g brašna, 50 g kakaa
Fil: 3 jaja, 75 g šećera, 150 g margarina, 150 g čokolade, 1 pomorandža, 75 g šećera u prahu
Glazura: 100 g čokolade, 1 kašika ulja
Priprema:
Belanca ulupati sa šećerom, dodati, jedno po jedno žumance, a zatim umešati brašno i kakao.
Uliti masu u kalup za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Gotov patišpanj preseći po širini da bi se dobile tri kore.Mutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari.
Kada se zgusne, dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i umešati u ohlađenu smesu od čokolade.
Celu pomorandžu staviti u blender, usitniti i dodati u krem.
Krem promešati da bi se svi sastojci sjedinili i potom premazivati kore.
Napraviti glazuru od ulja i čokolade, preliti preko torte i ostaviti da se stegne.
Carsku čokoladnu tortu iseći, servirati i poslužiti.
Izvor: torterecepti.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar