Sastojci:
150 g glatkog brašna
50 g oštrog brašna
150 g svježeg sira
150 g maslaca
sol
2 jaja
1 prašak za pecivo
susam, kim, mak
PRIPREMA:
U zdjeli pomiješajte oštro i glatko brašno s praškom za pecivo. Dodajte svježi sir i hladni maslac koji ste prethodno narezali na male kockice, jaje i žličicu soli.
Zamijesite tijesto dok ne dobijete glatku, ljepljivu teksturu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku minimalno 2-3 sata kako bi se stisnulo. Takvo tijesto ćete lakše razvaljati.
Upalite pećnicu na 200°C. Površinu na kojoj ćete valjati tijesto prosipajte brašnom. Razvaljajte tijesto na 1 cm debljine, preklopite ga i ponovo razvaljajte. Ovaj postupak ponovite još 2 puta.
Preklapanje tijesta je bitno jer se na taj način pogačice lijepo razlistaju.
U zdjelici izmutite jedno jaje i malo soli. Pomoću kuhinjskog kista premažite pogačice.
Pogačice posipajte susamom, kimom ili makom (ako želite). Stavite peći u rernu na 200°C oko 10-12 minuta, dok pogačice ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: lagano.info
Nema komentara:
Objavi komentar