Recepti za desetku: Rafaelo torta

Rafaelo torta

SASTOJCI

Za kore vam je potrebno:

6 belanaca,
130 g šećera
– 6 kasika brasna,
– 130 g kokosa i
– 1 kasika praska za pecivo

prvo umutiti mikserom belanca pa dodati šećer i žumanca potom brašno, kokos i prašak za pecivo.
Okrugli pleh obložiti pek papirom izliti smesu i peći na 160C.
pečenu koru kada se ohladi iseći tj preseći na dva dela.


Za premaz je potrebno:


260 ml slatke pavlake za kuvanje,
220 g bele čokolade i
130 g oljustenih mlevenih badema, ja sam stavila ne oljuštene, islreno nisam imala blanširanih ali me je i mrzilo da ih blanširam, jer sam sve pravila što bi se reklo u “pet do dvanajst”

PRIPREMA:

slatku pavlaku staviti u serpicu i grejati, kada je vrela-dosla malte me do ključanja, staviti u nju belu čokoladu i mlevene badenme.
Dobro promešati i ostaviti da se prohladi.

 Za fil potrebno je:

1/2 l mleka,
80 g šecera,
1 puding od vanile,
6 žumanaca,
70 g putera i
– 250 g slatke pavlake za slag.

Priprema kreme:

Mleko sa šećerom ugrejati a odvojiti manju količinu npr 1dcl i pomešati sa pudingom i žumancima, apotom ukuvati u preostalo mleko.
Mešati dok se ne zgusne a potom malo rashladiti te u mlak krenm dodati puter.
Potom celu kremu dobro rashladiti da možete u nju umešatu ulupanu slatku pavlaku.

Potom filovati:

kora, premaz od badema, krem, kora, premaz od badema i krem.

(http://astal-novogodisnjirecepti.blogspot.com/)

Nema komentara:

Objavi komentar