Recepti za desetku: TRADICIONALNA JELA: GIBANICA

TRADICIONALNA JELA: GIBANICA

SASTOJCI:

500 g kora za pitu,
400 g mladog sira,
100 g feta sira,
150 ml kisele vode,
150 ml ulja,
5 jaja,
2 kašike milerama,
1 kašičica praška za pecivo.

PRIPREMA:

Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.
Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.
Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane. Pospite uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.
Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore. Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije. Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

http://kuharica.avaz.ba

Nema komentara:

Objavi komentar