Foto: Shutterstock
Ukus kojem niko nije uspeo da odoli…
Sastojci za koru:
8 jaja,
30 kašika šećera,
30 kašika ulja,
30 kašika mleka,
30 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
3 kašike kakao praha.
Sastojci za fil:
1,5 l mleka,
10 kašika griza,
200 g kokosa,
100 g šećera.
Za glazuru:
150–200 g mlečne čokolade,
2-3 kašike ulja + još rendane čokolade za dekoraciju.
PRIPREMA:
Prvo skuvati fil – razmutiti griz u malo mleka, a ostatak stavite da provri sa šećerom.
Kad provri dodajte razmućen griz, zakuvajte, pa dodajte kokos. Ostavite da se lagano hladi.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa počnite da pripremate testo – svih 8 jaja umutite sa 30 kašika mleka, šećera i ulja.
Kada se šećer istopi, dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo.
Dobro sjedinite, pa izlijte pola smese u veći okrugli pleh i pecite 30 minuta.
Prohlađen fil zatim izlijte na polu pečenu koru, prelijte ostatkom smese za testo i vratite u rernu na još 10 minuta.
Za glazuru otopite mlečnu čokoladu sa uljem na laganoj vatri uz neprestano mešanje.
Prelijte preko prohlađenog kolača i odozgo obilno pospite rendanom mlečnom čokoladom.
Pre služenja dobro ohladite, a zatim uživajte u fenomenalnom ukusu!
Stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar