Sastojci za testo :
5 jaja
200 gr šećera
1 kesica praška za pecivo
12 kašika mleka
12 kašika brašna
1 kašika kakaa
3 kafene male šoljice ulja
Fil :
0,5 l mleka
10 kašika šećera
3 kašike gustina
3 kašike brašna
125 gr šećera u prahu
250 gr margarina
Preliv :
100 gr kokosa
100 gr čokolade
Priprema:
Penasto umutiti belanca sa šećerom pa postepeno dodavati žumanca , prašak za pecivo ,mleko , ulje , brašno i kakao.
Sve dobro sjediniti i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pečenu koru ohladiti i pomoću modle u obliku srca vaditi oblike.
Sastaviti brašno i gustin , dodati šećer i mleko pa sve kuvati na tihoj vatri dok se krem ne ukuva i zgusne ( kao puding ).
Skloniti sa špreta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu , dodati ohlađeni krem i promešati .
Dva srca spajati kao vanilice kremom, kao i sa strane pa uvaljati u kokos i preliti odozgo sa otopljenom čokoladom.
Izvor: brzikolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar