Fine ,krckave kolace koje se tope u usta…Odlicni uz kaficu ili caj …
Sastojci
2 jaja
7 zlica seqera
200g putera/maslaca
50g mlevenih orasa (moze i sitno nasjeckani)
50g sezama (podpecen na suvoj tavi)
1 limun (kora)
2 Vanilin šećer Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
600g ostrog brasna podravka
200ml ulja
2 zlice kakaa u prahu Dolcela
Priprema
1.Sve suhe sastojke osim kakaa pomesamo.Dodamo izrendanu koricu limuna,jaja,ulje,puter i mjesimo tjesto
2.Podelimo tjesto na dva jednakih djelova i u jedan del dodamo kakao i dobro izmesimo .Tjesta stavimo u frizider 1 sat
3.Tjesto rastanjimo( otprilike 30 x30) ,tako dobijemo 2 kore stavimo tamnu nad svjetlom i zarolamo stavimo rolat u frizider jos pola sata da bi se lakse rezao
4.Vadimo kolace 5mm debeljine naredimo ih u pleh oblozen pek papirom i pecimo 15 min. na 180C
5.Dobijemo 50 kolaca .Posluzite ih uz caj ili kafu sa ili bez seqera u prahu
izvor: http://www.sarajevo-online.com/
Nema komentara:
Objavi komentar